Antet | Üreme |
---|---|
Balık anatomisi | Aut insan, bağırsak insan, gelgit organları, gelgit duyuları |
Balık Yapısı | ayakkabı ağacı, ölçekler, yüzgeçler, operkula |
Balık Fizyolojisi | Teneffüs, kira, atak, sürü |
Balık üremesi | Yardım, allogami, zayıf açınma |
Balık sınıflandırması | Derslik, düzenlilik, familya, asıl, şekil |
İi. Aut insan
Bir balığın aut anatomisi, sözde görüldüğü benzer biçimde vücudunun yapısıdır. Balığın ayakkabı ağacı, boyutu, heterojenlik ma işaretlerini ihtiva eder. Bir balığın aut anatomisi türlere asılı böylece aka seviyede değişken, sadece bütün balıklar amacıyla hissedar olan birtakım umumi portre vardır.
Balıkların yeryüzü bariz özelliklerinden biri onlara ölçekleridir. Ölçekler, bir balığın derisini kaplayan ufak, üzeri üste binen plakalardır. Balıkları yırtıcılardan ma parazitlerden korumaya destek olurlar ma ek olarak sudaki sürüklemeyi azaltmaya destek olurlar.
Balıkların bile muhtelif yüzgeçleri vardır. Yüzgeçler dekantasyon, balans ma yönelteç amacıyla kullanılır. Maruzat mühim yüzgeçler, vücudun kenarlarında mevcut bluz yüzgeçler ma vücudun ast akış mevcut pelvik yüzgeçlerdir.
Balıkların ek olarak imrenilenler, kibir delikleri ma ağızlar benzer biçimde bir düzüm ayrıksı aut özelliği dahi vardır. Imrenilenler kafada bulunur ma müşahede amacıyla kullanılır. Kibir delikleri kafada bulunur ma soluk ahzetmek amacıyla kullanılır. Ağızlar kafada bulunur ma yiyecek amacıyla kullanılır.
Bir balığın aut anatomisi karmaşa ma tekelleştirme bir mevzudur. Balıkların batık ortamlarında iyi mi yaşadıklarını ma hayatta kaldıklarını anlamanın mühim bir parçasıdır.
III. İç insan
Balıkların bağırsak anatomisi karmaşıktır ma türlere asılı böylece değişmiş olur. Hem de, bütün balıklar amacıyla hissedar olan birtakım umumi portre vardır.
Balıkların hazım sistemi, başın karşı karşıya mevcut kavşak bu nedenle adım atar. Gaga, ağzı mideye bağlayan bir şişman olan yiyecek borusuna neden olur. Içalat, yemekleri kilitleme destek olan enzimleri salgılayan ağır bir organdır. Içalat, gıdaları besinlerden emen ince, volüt bir şişman olan bağırsağa neden olur. Iç, vücudun peşinde mevcut anüste sonlanmış olur.
Balıkların solunum yolları, başın değme dü akış mevcut solungaçlardan doğar. Operkula bir zarla örtülü uzun, barınak yapılardır. Kütikül, oksijenin solungaçlardan ma içki dolaşımından geçmiş olmasına müsaade eden içmek geçirgendir. Karbondioksit içki dolaşımından salınır ma solungaçlardan ma vücuttan makbul.
Balıkların kira sistemi bir his, içki damarları ma kandan doğar. Ruh, vücutta içki pompalayan ağır bir organdır. Içki damarları inanç kalpten uzaklaştırır ma kalbe köylü yardımcı. Içki hücrelere ajur ma gıdaları taşır ma özledim ürünleri hücrelerden çıkarır.
Balıkların tahliye sistemi, özledim ürünleri kandan filtreleyen böbreklerden doğar. Böbrekler, sofra vesilesiyle vücuttan dolandırıcı hacet sabit.
Balıkların asap sistemi bir düşünce, murdarilik ma sinirlerden doğar. Düşünce vücudun işlevlerini denetim değer ma duyulardan informasyon alır. Murdarilik, düşünce ma vücudun köylü kalanı içinde informasyon iletir. Sinirler düşünce bu nedenle vücudun organları ma dokuları içinde informasyon taşır.
Balıkların sürü sistemi, haya yahut tahıl üreten gonadlardan doğar. Gonadlar gelgit karnında bulunur. Yumurtalar çekici balığın vücudunun içerisinde döllenir. Döllenmiş yumurtalar, genişlemek çıkıp sonucunda erişkin balıklara dönüşen larvalara dönüşür.
Endokrin gelgit sistemi düğüm üreten bezlerden doğar. Hormonlar, gelişme, sürü ma metabolizma benzer biçimde muhtelif beden fonksiyonlarını düzenleyen etkilenmiş habercilerdir.
IV. Balık organları
Balıklar, akarsu ortamlarında hayatta kalmalarına destek olan muhtelif organlara haizdir. Işte organlar şunları ihtiva eder:
- . galsame sudan oksijeni çakmak amacıyla kullanılır.
- . böbrekler Vida ürünlerini vücuttan çıkarmaya destek olun.
- . karaciğer Yemekleri sindirmeye ma öd üretmeye destek verir.
- . his süresince içki pompalar.
- . düşünce Vücudun işlevlerini denetim değer.
- . ayn Balıkların görmesine arkalama edin.
- . kulaklık Balıkların duymasına arkalama edin.
- . kibir Balıkların kokmasına destek verir.
- . çadır Balıkların özledim çevresinden korumasına destek verir.
Balık organları, balıkların akarsu ortamlarında hayatta yüzme amacıyla gereklidir. Işte organlar, balıkların soluk almasına, yemekleri sindirmesine, özledim ürünleri çıkarmasına ma üremesine destek bulunmak amacıyla beraber meşgul.
V. Balık Duyguları
Balıklar akarsu ortamlarında hayatta kalmalarına destek olan muhtelif duyulara haizdir. Işte söylentiler şunları ihtiva eder:
Ülkü: Balıkların fışkırtma görülmesi amacıyla müşteri gözleri vardır. Gözleri başlarının kenarlarında bulunur, işte bile onların fena bir müşahede alanı boks. Balıklar renkleri görebilir, sadece insanları loş ışıkta göremezler.
İşitme: Balıklar, fışkırtma titreşimleri algılamalarına destek olan enine bir dizge vardır. Işte dizge vücutlarının kenarlarında bulunur ma bir düzüm duyusal organdan doğar. Balıklar enine temel sistemlerini yırtıcıları, avları ma sudaki öteki nesneleri anlamak amacıyla kullanabilir.
Buke: Balıklar âlâ boşluk bir buke hissine haizdir. Buke organlarını sudaki kimyasalları saptamak amacıyla kullanırlar. Balıklar buke duygusunu yemek sağlamak, yırtıcılardan çekimsenmek ma öteki balıklarla komünikasyon oluşturmak amacıyla kullanabilir.
Taam: Balıkların dudaklarında ma ağızlarında tomurcukları vardır. Yemekleri tarif etmek ma maddelerden çekimsenmek amacıyla duygusunu kullanırlar.
Temas: Balıklar, çevreleriyle etkileşime girmelerine destek olan bir temas duygusuna haizdir. Ciltlerinde tazyik, ısı ma ağrıyı belirleme edebilen reseptörler vardır.
Elektrorepsiyon: Birtakım balıkların elektroresepsiyon isminde olan hususi bir duygusu vardır. Işte his, sudaki kıvılcım alanlarını belirleme etmelerini ödünç verir. Balıklar şikâr sağlamak, yırtıcılardan çekimsenmek ma öteki balıklarla komünikasyon oluşturmak amacıyla elektrorecepsiyon düzleştir.
VI. Balık üremesi
Balık üremesi, türlere asılı böylece ardışık karmaşa bir süreçtir. Genel hatlarıyla, balıklar, cesur bir organizma kurmak amacıyla birleşen tahıl (haya ma tahıl) üreten türleri ma hanımlarla cinsi böylece bol. Hem de, birtakım gelgit erkekler bir eşe gerek kalmadan agamous böylece çoğalabilir.
Balık üremesi periyodu, adamların ma hanımefendilerin birbirlerini çekmiş olduğu ma çiftleşmeye hazırlandığı cılız bu nedenle adım atar. Duruşma davranışları türlere asılı böylece değişmiş olur, sadece biniş, uluma ma feromonların özgür bırakılmasını içerebilir. Bir koşa gelgit birbirini seçtikten sonrasında çiftleşecekler.
Balık bağlantı davranışı bile türlere asılı böylece değişmiş olur. Birtakım türlerde, türleri ma dişiler gametlerini içmek salarlar, şimdi cesur bir organizma kurmak amacıyla birleşirler. Öteki türlerde, türleri ma bayanlar yumurtalarını çiftçi böylece döller.
Yumurtalar döllendikten sonrasında larvalara çıkacaklar. Larvalar hayali böylece küçüktür ma erişkin balıklardan değişik bir görünüme haizdir. Yetişkinlere büyüdükçe ma olgunlaştıkça bir düzüm gelişimsel değişim geçireceklerdir.
Balık üremesi, balıkların hayat döngüsünün tehlikeli sonuç bir parçasıdır. Türlerin hayatta kalmasını ödünç verir ma sucul ekosistemin dengesini korumaya destek verir.
Balık sınıflandırması
Balıklar dü anne gruba ayrılır:
- Agnatha (çenesiz gelgit)
- Gnathostomata (çenebaz gelgit)
Agnatha, çeneleri sıfır bir öbek barbar balıktır. Lampreys ma hagfish ihtiva eder. Gnathostomata, züccaciye, yoğunluklar, sümüklü balıklar ma öfke balığı benzer biçimde öteki bütün balıkları hak sahibi henüz muhtelif bir gelgit grubudur.
Balıklar ek olarak siparişlere, ailelere, cinslere ma türlere sınıflandırılır. Tapşırık, sınıfın altındaki yeryüzü ali taksonomik sıradır. Ev, siparişin altındaki yeryüzü ali taksonomik rütbedir. Ana, ailenin altındaki yeryüzü ali taksonomik rütbedir. Tarz yeryüzü az taksonomik sıradır.
İşte aka gelgit siparişlerinin bir tablosu:
Buyruk | Örnekler |
---|---|
Agnatha | Lampreys, Hagfish |
Condrichthyes | Tinsel, yoğunluklar |
Osteichthyes | Sümüklü gelgit |
Gelişigüzel düzenlilik, cinslere için olan ailelere ayrılır ma cinsler ek olarak türlere ayrılır. Sözgelişi, sümüklü balığın sırası, salmonidler, seridaplar ma gösterim balığı ailelerine ayrılır. Salmonid ailesi turna balığı, mermer ma char cinsine ayrılmıştır. Turna balığı eşeysel Atlantik Turna balığı, Pasifik Turna balığı ma Sockeye Turna balığı türlerine ayrılmıştır.
Balık uyarlamaları
Balıklar akarsu ortamlarında hayatta eğlenmek amacıyla muhtelif uyarlamalar geliştirmiştir. Işte uyarlamalar şunları ihtiva eder:
- Sudan bereketli bir halde akım etmelerine destek olan tırtıklı bir beden ayakkabı ağacı
- Onları yırtıcılardan ma parazitlerden korumuş olan ölçeklerin kaplaması
- Yüzdürme kuvvetlerini denetim etmelerine destek olan bir dekantasyon mesanesi
- Sudan ajur çıkarmalarına müsaade eden bir solunum yolları
- Muhtelif besin kaynakları yemeye müşteri bir hazım sistemi
- Işaret üremelerini elde eden bir sürü sistemi
Işte uyarlamalar, bir göletin kaya sularından okyanusun derinliklerine büyüklüğünde balıkların oldukça muhtelif akarsu ortamlarında gelişmesine müsaade birleşik.
İx. Balıkların korunması
Balıkların korunması, gelgit ma habitatlarını haddenartık fileto çıkarma, pislik ma yurt yıkımı benzer biçimde tehditlerden müdafaa uygulamasıdır. Işte mühim bir mevzudur şu sebeple balıklar bahir ekosisteminin yaşamsal bir parçasıdır ma insanlara yemek, ara verme ma iktisadi faydalar ödünç verir.
Balık popülasyonlarını arkalamak amacıyla yapılabilecek düşük öz mevcut,:
- {Balıkçılık} düzenlemelerinin uygulanması
- Kirliliğin azaltılması
- Balık Habitatlarını Arkalamak
- Bahir Alanları Değerlendirme
- Affedilebilir {balıkçılık} sezon
Balıkların korunması karmaşa bir mevzudur, sadece bahir ekosisteminin sağlığı ma insanların refahı amacıyla lüzumlu olan bir mevzudur. Beraber emek harcayarak gelgit popülasyonlarını koruyabilir ma ati nesillerin işte olağanüstü yaratıkların yararlarından yararlanabilmesini sağlayabiliriz.
S: Aut ma bağırsak insan arasındaki ayrım nelerdir?
C: Aut insan, ölçekler, yüzgeçler ma imrenilenler benzer biçimde sözde görülebilen bir balığın yapılarını anlatım değer. İç insan, filakteri, kas ma organlar benzer biçimde sözde görülemeyen bir balığın yapılarını anlatım değer.
S: Değişik gelgit organları nedir?
C: Balıkların düşünce, his, böbrekler, karaciğer ma mide iç bulunmak suretiyle muhtelif organları vardır. Işte organlar, metabolizmasını düzen, içki dolaşımı ma özledim ürünleri ablasyon benzer biçimde balıklar amacıyla anne zorunluluklar çevirir.
S: Balık iyi mi bol?
C: Balık cinsi böylece bol, kısaca haya ma tahıl üretirler. Yumurtalar çekici balığın vücudunun içerisinde döllenir ma patlayan embriyolar çağa balıklarına dönüşür.
0 Yorum